MRON is een ambitieus, innovatief bedrijf voortgekomen uit de fusie van de maatschappen radiologie van Medisch Spectrum Twente (Enschede en Oldenzaal), Ziekenhuisgroep Twente (Almelo en Hengelo) en Streekziekenhuis Koningin Beatrix (Winterswijk). De nucleair geneeskundigen van de locaties ZGT en MST behoren ook tot MRON.

Aan alle patiënten en aanvragers in de regio bieden wij kwalitatief hoogwaardige topklinische zorg door de inzet van orgaangespecialiseerde radiologen en nucleair geneeskundigen. Binnen MRON zijn in totaal 40 fte radiologen en 5 fte nucleair geneeskundigen werkzaam. Wij beschikken over hoogwaardige apparatuur, waaronder 8 MRI’s, 6 CT’s en twee PET/CT’s. In samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen wordt binnen de OOR Noord- en Oost-Nederland op de locaties van ZGT en MST de volledige opleiding tot radioloog aangeboden. Daarnaast biedt MRON gelegenheid tot differentiatie en fellowship in de meeste orgaangebieden.

De verschillende radiologen en nucleair geneeskundigen houden één van de ziekenhuizen als vaste standplaats zodat herkenbare aanwezigheid en aanspreekbaarheid gewaarborgd is. Radiologen uit de verschillende ziekenhuizen hebben orgaansecties gevormd. Op termijn zullen zij ook locatie onafhankelijk onderzoeken uit de diverse ziekenhuizen beoordelen, “the best man for the job”. Deze orgaansecties geven het vak kwalitatief verder inhoud en zorgen voor uniforme protocollen in de regio.

De doelstelling van MRON is om aan gezondheid en welbevinden bij te dragen door iedere patiënt tegen een reële kostprijs radiologische zorg te leveren op een kwalitatief hoogwaardige, innovatieve, veilige en klantgerichte wijze. Deze zorg is afgestemd op de wensen van verwijzers en patiënten. Onze medewerkers worden ondersteund en gestimuleerd in individuele ontplooiing en opleiding. Onze prioriteit is zorg tijdig en zonder wachten te leveren. Dat bereiken wij met inzet, motivatie en betrokkenheid.