027L0825-bewerkt_145x180_acf_cropped

Per 1 november is Idris Ghariq gestart als nucleair radioloog in het MST. Totdat Idris zijn fellowship nucleaire geneeskunde en radiologie in het LUMC in Leiden en HCM in Den Haag heeft afgemaakt zal hij voor 0,5 FTE deze functie vervullen. Idris verwacht eind april 2022 zijn fellowship afgerond te hebben.

Idris Ghariq is geboren in een Afghaans gezin in Mashad, Iran. Hij is getrouwd en heeft 2 dochtertjes van ruim 2 jaar, een tweeling waar hij enorm van geniet. Momenteel woont hij met zijn gezin in Utrecht. Zijn vrouw is GZ-psychologe en momenteel in opleiding tot klinisch psycholoog. Naast zijn werk en gezinsleven probeert Idris tijd vrij te maken om te lezen en te sporten. Hij heeft meerdere marathons gelopen en hoopt dit ook weer op te pakken zodra hij zich gesetteld heeft in het oosten van Nederland.

Begin dit jaar heeft Idris zijn opleiding afgerond als nucleair radioloog waarbij hij nog benoemt dat hij de tweede nucleair radioloog was die de opleiding heeft afgerond in het LUMC in Leiden. Vervolgens is hij gestart met zijn fellowship aan het LUMC in Leiden en HCM in Den Haag. Dit fellowship is een combinatie van radiologie en nucleaire geneeskunde waarbij de nadruk ligt op neuro-/hoofd-hals-radiologie.

Idris is begonnen met de opleiding radiologie met het idee om radiologie te doen met als aandachtsgebied neuro/hoofd hals. “In die tijd waren de opleidingen net gefuseerd. Pas nadat ik nucleaire stage deed, zag ik de vele mogelijkheden die je hebt als nucleair radioloog. Het is een enorm groot vakgebied van diagnostiek tot therapie. Ik werd zo enthousiast dat ik besloot om nucleaire geneeskunde als differentiatie te doen maar nog wel steeds met de nadruk op hersenen en hoofd-hals-gebied.” Voor verdere specialisatie op het gebied van nucleaire neuro-imaging is Idris 3 maanden in Amsterdam geweest waar hij begeleid is door prof. Van Berckel, de expert op dit gebied.

Op de vraag waarom de keuze is gevallen op MRON en niet op één van de ziekenhuizen waar Idris nu zijn fellowship doet, geeft Idris aan “ik heb eigenlijk de keuze pas gemaakt nadat ik in het MST was geweest en kennis had gemaakt met Donald Bouman. Ik was door een collega getipt voor de vacature van nucleair radioloog en wilde graag nucleaire doen en toekomstperspectief hebben. Uitbreiden en meegaan met nieuwe ontwikkelingen voor de kliniek en nieuwe scans introduceren zijn ambities die bij mij passen en die ik ook zoek in mijn werk. “Deze sluiten nauw aan bij de ambities van MRON en MST.” licht Idris toe.

“In MST waar alle mogelijkheden voorhanden zijn kunnen we bijvoorbeeld voor de patiëntenpopulatie veel betekenen op het gebied van neuro-endocrine tumoren”. De ervaring die Idris in Leiden hierin heeft opgedaan, kan hij bij MRON goed toepassen.

Wat wil Idris Ghariq over 5 / 10 jaar bereikt hebben? “Op werkgebied hoop ik over 5 tot 10 jaar een levendig beeldvormend vakgebied te hebben alsmede therapie. Er komen veel nucleaire therapieën beschikbaar waaronder Lutetium-PSMA, behandelingen voor prostaatcarcinoom. De wens is om dit in zijn geheel te integreren en vorm te geven in de nucleaire radiologie binnen MRON om zodoende één beeldvormend vakgroep te zijn die behandelingen en diagnostiek uitvoert. In deze regio is MRON dan toonaangevend op het gebied van nucleaire radiologie. Het uiteindelijke doel is om aan patiënten dusdanige zinnige en efficiënte zorg te verlenen waar de patiënten baat bij hebben maar ook de ziekenhuizen”.

Idris voegt hieraan nog toe dat hij hoopt dat mensen “MRON” in de toekomst zien als een referentiecentrum waar patiënten uit heel Nederland naartoe zullen gaan voor bepaalde behandelingen die MRON aanbiedt.

Als laatste benoemt Idris nog dat hij zijn eerste werkdag als zeer welkom heeft ervaren. “Iedereen is heel erg vriendelijk en dat geeft mij veel rust in de stap die ik heb genomen samen met mijn gezin om voor deze baan te gaan. Alle collega’s die ik tot nu toe heb ontmoet zijn erg enthousiast en vriendelijk en dat waardeer ik enorm”.