Akkermans PA

Paul Akkermans

Per 1 maart 2021 is Paul Akkermans begonnen als interventieradioloog bij MRON met als 2e aandachtsgebied abdomen.

Paul is geboren in Delft waar hij ook zijn lagere – en middelbare school heeft doorlopen. Vervolgens is hij Geneeskunde gaan studeren in Leiden. Naast zijn studie heeft hij met zijn band veel opgetreden in Nederland. Vanwege drukte met de co-schappen van meerdere Geneeskunde studenten, die ook in dit bandje speelden, was dit op een bepaald moment niet meer te combineren.

Tegenwoordig speelt Paul, als gitarist, samen met nog een aantal van het oude bandje in een coverband op bruiloften en partijen. Daarnaast heeft Paul samen met zijn vader een aantal cd’s gemaakt. Je zou kunnen stellen dat het muzikale talent wel in de genen ligt want zijn oudste dochtertje Hannah is ook muzikaal.

Een andere hobby van Paul is voetbal. Tot zijn 21e was hij hier heel actief mee bezig maar heeft dit ook op een laag pitje moeten zetten vanwege zijn studie.

Na de opleiding Geneeskunde was Paul ANIOS bij chirurgie en bij de SEH. Dit was om ervaring op te doen omdat Paul toen al wist dat hij Interventieradioloog wilde worden. Tijdens de studie Geneeskunde had Paul wetenschapsstage gedaan bij orthopedie en interventieradiologie. Vervolgens heeft Paul zijn opleiding gedaan in het Maasstad ziekenhuis Rotterdam, zijn academische stage in het Erasmus MC ziekenhuis Rotterdam en een half jaar interventie in Dordrecht. Daarna volgde een fellowship Interventieradiologie van 9 maanden in het St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein en 9 maanden in het VU ziekenhuis Amsterdam. Het vele reizen over en weer drukte een behoorlijke stempel op de thuissituatie.

“Tijdens de fellowship opleiding kwam MRON en het MST Enschede op mijn pad.” vertelt Paul. Hij heeft zich verdiept in wat er allemaal gebeurt in het MST en welke bijdrage hij zou kunnen leveren als interventieradioloog. En voegt nog toe “dat een groot perifeer ziekenhuis wel altijd mijn doel was. Je kunt het diagnostische werk blijven doen naast de interventies. Ook het soort interventies in het MST spreekt mij erg aan. In het VUmc Amsterdam heb ik veel oncologie (kankerbehandelingen) gedaan. In november gaan we op een nieuwe manier de eerste leverablatie doen in het MST.”

“De overgang naar Twente hebben de 3 kinderen goed opgepakt” vertelt Paul. De oudste 2 kinderen hebben het naar hun zin op school. Ook heeft zijn vrouw een baan als dermatoloog kunnen vinden in Twente. “We zijn nu een leven hier aan het opbouwen.”

Op de vraag “waarom is de keuze gevallen op MRON en niet bijvoorbeeld een ziekenhuis in Groningen?” geeft Paul aan dat hierin het gebied doorslaggevend is geweest. Twente past meer bij hem en zijn gezin mede gezien ook de rust en ruimte. De Randstad daarentegen is wel erg druk. Paul kan nu op de fiets naar zijn werk. Paul benadrukt nog een keer dat het werken in een grote regionale vakgroep zoals MRON en in een groot perifeer ziekenhuis hieraan hebben bijgedragen. Tevens heeft Paul voordat hij solliciteerde bij MRON in het MST een aantal gesprekken gevoerd waarbij hij vond dat de sfeer erg bij hem paste. Nu, ruim een half jaar verder, is dat gevoel er nog steeds. Paul heeft goede contacten met de (interventie) radiologen. De klik is er.