Hoe vereenvoudig je het gebruik van medische beelden in onderwijs én borg je de anonimiteit van de patiënt? Rad2Share helpt de gebruiker om eenvoudig beelden te selecteren, te anonimiseren en te exporteren naar PowerPoint voor onderwijs met de mogelijkheid voor veilige online opslag en intercollegiale uitwisseling.

Rad2Share is ontwikkeld door de MRON-radiologen in samenwerking met de innovatiemanager, privacy officer en ICT-afdeling van ZGT. Samen is gezorgd voor het gebruiksklaar maken voor implementatie in ziekenhuisomgevingen. Het is inmiddels geïmplementeerd op de afdeling radiologie van ZGT. Het wordt door individuele medisch specialisten in Nederland en over de hele wereld gebruikt.

Wij zijn trots dat de MRON-radiologen deze innovatie hebben gepresenteerd tijdens de STZ innovatiechallenge. Radioloog Onno Vijlbrief heeft succesvol een pitch houden op donderdag 30 september. In de voorronde zijn ze 2e geworden en geselecteerd als een van de 6 finalisten voor de eindronde van de STZ-innovatie Challenge in 2022. Tijdens deze eindronde dingen zij mee naar één van de drie eindprijzen!

Op de foto v.l.n.r. Onno Vijlbrief (radioloog), Jeroen Geerdink (innovatiemanager) en Lars Bosboom (radioloog)